Gyerekkorrom egyik kedvenc reggelije vagy vacsorája volt az úgynevezett tejbe dara vagy darakása. Nagymamám mindig kakaóval vagy fahéjjal és porcukorral édesítette. Ennek egy továbbfejlesztett és egészségesebb verziója a korpa kása (nem egy szép név) vagyis zabkorpából készült kása. Elkészítése azt hiszem 3 perc. Csakis az arányokra kell figyelni. Tehát kb. két személyre:

Közepes lángon 3 pohár tejhez keverjünk egy pohár zaborpát ami pár perc után besűrűsödik, kockázzunk bele banánt, tegyünk bele 1 evőkanál mézet és hagyjuk egy picit hűlni. Nagyon egészséges, nagyon finom és nagyon gyors. A gyerekek is szeretik a már említett kakaóval vagy fahéjjal.

Reggeli

Kettes számú reggeli, szinte ugyanez csak zabpehellyel. 1 pohár tej, 1 pohár zabpehely, közepes/magas láng, pár perc kevergetés, 1 db banán, egy kiskanál méz, 2 perc pihentetés. Ez kb. 1.5 adag. Ha sűrűbben szereted, kevergetés közben boríts még hozzá zabpelyhet. Ártani nem árthatsz vele. Banán helyett vagy mellett ezer más dologgal is ízesítheted, alma, mazsola, dió, körte, szeder, málna, eper stb.

Jó étvágyat!

i:am/szretemazéletem

Szerző: Kiss Melinda