Sportolás közbeni hidratáció = Járható vízi utak = csodás vízi közlekedés = magas teljesítmény = mosolygós célba érkezés!

Az emberi testben az információk, az energiát adó tápanyagok, a makró-, és mikroelemek „vízi úton közlednek”! Akár a hajók a Dunán, vagy más folyó és állóvizeken. Minél alacsonyabb a vízszint, annál nehezebb a közlekedés, mert romlik a vízi utak járhatósága.

A felnőtt emberi test 55-60%-a víz, és ezen a vízen bizony komoly forgalom zajlik.

A sejten belüli folyadékterek a tavak, a sejten kívüliek a folyók. Mindegyik vízi útnak megvan a maga parancsnoka, aki ügyel az egyensúlyra, ügyel arra, hogy hatékony és dinamikus legyen a két víztér egyensúlya. Sejten kívül a nátrium a főnök, sejten belül pedig a kálium. Ahhoz, hogy ne alakuljon ki közlekedési káosz, gyors és harmonikus legyen a forgalom, fenn kell tartani a vízszintet és biztosítani kell, hogy rendet fenntartó „főnökök” a két vezérelektrolit, a nátrium és a kálium mindig megfelelő számban és arányban legyenek jelen a szervezet vízi útjain.
Verseny vagy edzés közben helyes frissítéssel tudjuk fenntartani a vízi útjaink járhatóságát, a szervezet folyadéktereinek megfelelő vízszintjét és az elektrolitok mennyiségét és arányát, azaz a együttesen a HIDRATÁCIÓT. A hidratáció csökkenése sokkal közvetlenebbül és brutálisabban hat a teljesítményre, mint az energiaszint csökkenése: hiába vannak jelen a szervezetben az energiát adó tápanyagok, ha a nehezen járható vízi utak miatt lassan, nem megfelelő mennyiségben, vagy egyáltalán nem jutnak el a céljukhoz a sejtekhez!

A legfőbb csapda a hipertóniás frissítő, mert az észrevétlenül DEHIDRATÁL! Amit megiszol, vagy megeszel, az még nincs a szervezetedben! A gyomor és az egész tápcsatorna még a külvilág! A hipertóniás frissítőt a szervezet maga hígítja fel a gyomorban, illetve a tápcsatornában, a külvilágba juttatva a szervezet vízi útjainak értékes tartalmát! Nem megfelelő frissítéssel ilyen módon lehet, még hűvös, vagy kellemes időben is dehidratálnod magad.
Az ENDURAID nem enged hipertóniás frissítőkoktélt mixelni a gyomrodba!

Az emberi szervezetben a sejten kívüli és sejten belüli folyadékterek közötti tápanyag-, víz-, és információáramlás szabályozásában kiemelkedő szerep jut az ionoknak: a nátriumnak, a káliumnak, a magnéziumnak és a klórnak. Ezen ionok mennyiségének és egymáshoz viszonyított arányának fenntartása kiemelkedő jelentőségű a frissítés során. Az izzadság és a test folyadéktereinek ionösszetétele lényegesen eltér egymástól, ezért az izzadás által felborul az emberi testben az ionok optimális aránya, ami koncentráció-, majd teljesítményromláshoz, súlyos esetben ödéma kialakulásához, eszméletvesztéshez, sőt akár halálhoz is vezethet.

Nagyon fontos, hogy a frissítők, elsősorban a sótabletták ionösszetétele megegyezzen az izzadság ionösszetételével, mert a veszteség arányában alkalmazott pótlás tartja egyensúlyban, vagy állítja helyre a testen belüli kívánatos ionegyensúlyt. Az sótablettát úgy fejlesztettük, hogy annak ionösszetétele tükrözze az izzadságban lévő ionok arányát, ezért hatékonyan segítse a sportolás közbeni ionegyensúly fenntartását.

Sunlight in the green forest, spring time

Sunlight in the green forest, spring time

Kedves Sportoló,

Az i:am/szeretem az életem az Enduraid frissítéstervező mobilapplikációval összefogásban szeretne neked segíteni abban, hogy megismerd és megértsd azt a csodálatos lényt, aki a leghűségesebb, legelkötelezettebb, legszórakoztatóbb barátod lehet hosszú és boldog életed során, a saját testedet.

Read more

Mineral tabs

Az <i:am> mineral tabs sótabletta mától koffeines változatban is elérhető. Egy tabletta 10mg koffeint tartalmaz. Összehasonlításképpen a különböző típusú kávék koffein tartalma a következő:

Read more

Frissítési alapfogalmak

A triatlon frissítés lassan az 5. számmá lép elő az úszás, kerékpározás, futás és depózás mellett. Mind az öt elemet tervezni és gyakorolni is kell.

Lionel Sanders a Hawaii Hosszútáv Triatlon Világbajnokság második helyezettje. 7:30-tól 8:40-ig kiemelt figyelemmel hallgassátok amit mond. Kiderül, hogy még a legmagasabb szinten is probléma lehet a megfelelő frissítés összeállítása kiváltképp egy olyan klímában mint ami Kona szigetére jellemző. Hogy megfelelő állapotban juss el a rajtvonalhoz az 90%-ban a felkészülésen múlik, hogy a versenyen kihozd magadból a maximumot ahhoz már a megfelelő frissítés is szükséges. A legoptimálisabb esetben persze a felkészülés része a frissítés próbálgatása, tesztelése.

Read more

Sport

A Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokság 45-49-es korosztályos bronzérem receptje:

Read more

Mineral tabs

A magas színvonalú, sérülés -, és kiégés mentes edzésmunka alapja a gyors és hatékony regeneráció!

Read more

Energia zselé

Hogyan működnek, mikor miért és hogyan használjuk őket?

Nem is olyan rég a futók, vizet, sportitalokat vagy kólát fogyasztottak szénhidrátpótlásként félmaratoni vagy maratoni versenyeik során. Mára merőben változott a helyzet. Rengeteg termék van melyek közül bizony nehéz a választás.

Read more

Frissítési alapfogalmak

A sportitalok olyan készítmények, amelyek kifejezetten sportolás közbeni és utáni rehidratációra szolgálnak. Általában nagy mennyiségű szénhidrátot (a leghatékonyabb energiaforás) tartalmaznak. A szénhidrátok mellett ezek az italok általában tartalmaznak édesítőt és tartósítószereket is.

Read more

Hidratálás

A táplálkozási trendek frusztrálóan gyorsan változnak a mai világban, de egy dolog állandó. A megfelelő (inkább több mint kevesebb) folyadékfogyasztás az emberi szervezet zavartalan működésének alapfeltétele. Egy átlagembernek talán minimális odafigyelés is elég, hogy kielégítse szervezete napi folyadékszükségletét, viszont egy sportolónak már több figyelmet kell fordítania a folyadékpótlásra. Tények és tippek következnek.

Habár a víz nem tartalmaz kalóriát, vitaminokat vagy ásványi anyagokat, minden testi funkcióhoz elengedhetetlen a jelenléte. A testsúly 55-65 %-át víz teszi ki. Egy meleg nyári napon (bárcsak már ott tartanánk!) való sportoláskor szervezeted akár két liter vizet is veszíthet óránként. Ha nem pótolod ezt a folyadékmennyiséget, a teljesítményed rögtön romlani fog!

Read more

Young lady running on a rural road

A kiegyensúlyozott, megszokott időrend önmagában komoly teljesítménynövelő tényező. Az étkezés az alvás és az edzés tekintetében a rendszeresség mindig kifizetődik: ha a szervezeted hozzá tud szokni egy ritmushoz, tudni fogja, hogy mikor kell teljesítenie mikor kapja meg az üzemanyagot és mikor tudja kipihenni magát.

Read more

Enduraid

Az i:am és a MINUS együttműködésében létrejött egy mobilapplikáció, amely a versenyzőknek segít a legoptimálisabb frissítési protokoll kialakításában az aktuális verseny kihívásaihoz igazodva.

Read more

Reggeli

Gyerekkorrom egyik kedvenc reggelije vagy vacsorája volt az úgynevezett tejbe dara vagy darakása. Nagymamám mindig kakaóval vagy fahéjjal és porcukorral édesítette. Ennek egy továbbfejlesztett és egészségesebb verziója a korpa kása (nem egy szép név) vagyis zabkorpából készült kása. Elkészítése azt hiszem 3 perc. Csakis az arányokra kell figyelni. Tehát kb. két személyre:

Read more

Grillezett lazac spárgával

Mennyi is az ajánlott fehérje bevitel sportolók esetén? Íme egy példa  a helyes kalkulációhoz.

Read more

Biciklizés

A frissítés két elválaszthatatlan, egymással szó szerint szervesen összefüggő, de a biokémiai célokat tekintve mégis meglehetősen eltérő folyamatot jelent: az izmok energiaellátást és az izomműködés során keletkező hőenergia kezelését! Annak ellenére, hogy a nagyobb állóképességi versenyeken résztvevők legnagyobb már-már paranoiába forduló félelme – megfigyelésem alapján – az energiaellátás, a teljesítményre sokkal közvetlenebbül és (nyugodt szívvel fogalmazhatók így) brutálisabban hat a hőszabályozási üzemzavar, amelyet – szintén saját megfigyelés – elsősorban az energiapótlási „paranoia” által okozott szervezet elleni „bűncselekmények” okoznak!

Read more

Brassay Réka

Munka, család, sport – e között a három dolog között nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a mindennapok során. Brassay Réka különleges nő: kétgyermekes családanya, dolgozó nő, rendkívül sikeres sportoló, aki rendre nyeri a különböző versenyeket. Réka rengeteg energiát fektet abba, hogy a szülői teendők és egyéb kötelességek mellett elegendő ideje jusson az edzésekre, melyeket hol segítséggel, hol egymaga végez. Beszélgetésünk során futásról, amatőr és profi sportról, időbeosztásról, lehetőségekről mesélt nekünk.

Read more

Ivás

A SportingSmart interjúja Gáborral. Folyadékpótlásról a mindennapokban.

Habár a nyári forróság még messze van, mostanában azért már 10 fok környékére is felkúszik a hőmérő higanyszála, ami tetemes különbség a téli hőmérsékletben elvégzett edzésekhez képest. Kérdés, hogy a melegebb hőmérsékletnek köszönhető fokozott izzadás által megnövekedett folyadékveszteség pótlására milyen szokásokat alakítsunk ki a hétköznapokban?

Read more

Food Pyramid

A közép-európai ember táplálkozási piramisának alsó szintjeit képező, a tudományos alapokra épülő dietetikai ajánlások szerint legnagyobb mennyiségben fogyasztott energiát adó tápanyagunkra tulajdonképpen nincs is szükségünk az életműködésünk fenntartásához! Az eszkimók köszönik szépen, remekül elboldogulnak nélkülük. Mégis megédesítik mindennapjainkat, leginkább a sportolókét, de a hétköznapi emberekét sem kevésbé. Csupán háromféle atomból (szénből, hidrogénből és oxigénből) épülnek fel, mégis rengeteg fajtájukkal találkozunk a hétköznapjainkban elsősorban növényi eredetű élelmiszerekként, élelmi anyagokként. Annak ellenére, hogy az életműködés fenntartható szénhidrátok nélkül, a szervezet energiaellátásában betöltött szerepük miatt –főleg az aktívan sportolók számára – még sem nélkülözhetőek. Az sem utolsó szempont, hogy az egy kcal-nyi energiát a leggazdaságosabban a legolcsóbban a szénhidrátok tudják „szolgáltatni”.

Read more

Food Pyramid

Szervezetünk három fő energiaforrása közül a zsírok után a fehérjék következnek.

Egész egyszerűen az élet fehérjék nélkül nem fenntartható. Egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy naponta megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjét fogyasszunk a táplálékunkkal, mert az életműködés során „elkopott” aminosavakat (a fehérjék felépítőit) pótolni kell. Súlyos merényletet követ el önmaga ellen az, aki ennek a pótlási kötelezettségnek nem tesz eleget: kedvetlenség, vérszegénység, teljesítményromlás, emésztési zavarok, fertőző betegségekkel szembeni ellenálló képesség csökkenése, egyéb komoly betegségek kialakulásának veszélye a kockázati tényezők!

Meat, fish, eggs &amp; chicken

Meat, fish, eggs & chicken

Read more

Healthy Pasta, Vegetables, Rice, Grain, Olive Oil, Seeds And Tom

A mai bejegyzésben is általános táplálkozási alapelvekről lesz szó  kicsit más keretek között.  Ezúttal Kiss Melinda, Kindl Gábor felesége osztja meg személyes élményét kisfiuk születése utáni táplálkozással kapcsolatosan. Arról, hogy milyen szempontok alapján állította össze az étrendjét akkor közvetlen szülés után és most 2,5 évvel később. Eláruljuk, hogy nincs különbség az alapelveket illetően így mindenki számára érdekes lehet az írás.

Read more

Időzsonglőr

A Triathlete magazin egy érdekes cikkét fordítottuk le nektek ami arról szól, hogy hogyan hozhatod ki a maximumot a rohanó hétköznapok edzéseiből. Az edzéseink során (Spuri Futó és Triatlon Sportklub, SportingSmart online edzéstervezés)  mi is hasonló alapelveket követünk, hogy a sokat emlegetett család-munka-sport mágikus háromszöge semmiképp se sérüljön.

multitasking dad

Read more

Olívaolaj

Az ünnepek alatt különösen nagy mennyiségben találkozhatunk az egészségünkre nézve egyik legnagyobb veszélyt jelentő élelmiszer ipari alapanyagot, transzzsírsavakat tartalmazó termékekkel.

A transzzsírsavak, vagy csak egyszerűen transzzsírok a növényi olajok élelmiszeripari feldolgozásakor keletkeznek: a folyékony halmazállapotú növényi (repce, pálma, napraforgó…) olajat hidrogénnel kezelik, hogy az szilárd halmazállapotúvá váljon, és így zsírszerű élelmi-alapanyagként lehessen felhasználni. A hidrogénezési eljárás során a növényi olajok elveszítik kiváló tulajdonságaikat, a belőlük keletkező növényi zsírok nagy mennyiségben tartalmaznak transzzsírokat!

Ne feledd, növényi zsírok a természetben csaknem olyan gyakorisággal fordulnak elő, mint a fehér holló! A növényi zsír az élelmiszeripar mesterséges terméke!

Édességek

Vizsgáld meg a vásárolni kívánt, szemcsiklandozó csomagolású, és jellemzően igen kedvező áron kínált élelmiszerek, csoki-mikulások, szaloncukrok, táblás csokik, nápolyik,levesporok stb.  csomagolásán feltüntetett összetevőket és kerüld a növényi zsírokat (bármilyen hidrogénezett növényi olajat) , mert azok súlyosan és hosszú távon veszélyeztetik az egészséget. Ellenőrizd a szaloncukor, a csokoládénak tűnő termék, a csomagolt sütemény, keksz, gyorsfagyasztott félkész és készétel összetételét! Inkább vásárolj kevesebbet a jó minőségből, mint sokat az olcsó, de egészségkárosító alapanyagokat tartalmazó termékből! Ha tudni szeretnéd, hogy miként károsíthatja egészségedet a transzzsír, olvass tovább…

Read more

Healthy Pasta, Vegetables, Rice, Grain, Olive Oil, Seeds And Tom

Mi történik, akkor, ha a szokásos ajánlással ellentétben nem fogyasztunk egyből szénhidrátot az edzést követően? Előző bejegyzésünk folytatása következik.

timthumb

Read more

Young lady running on a rural road

Nem elítélendő (sport)emberi motiváció, hogy a sport által sportos testalkatra is szert tegyünk. Mi sem vagyunk kivételek ez alól. Szeretném megosztani veletek egy titkunkat, amellyel mi tartós eredménnyel tudjuk megvalósítani törekvésünket.

Read more

Tél

A megfázás, nátha, láz és influenza elleni csodaszerek szaporodó hirdetéseiből érződik a hideg napok baljós közeledése! A gyerek orvos is jelezte, hogy megérkeztek az influenza elleni védőoltások. Megállíthatatlanul itt a tél. Erősítsd a megfázás és az influenza elleni védelmi vonalat egyszerűen!

Tél

Read more

Futás

Közeledik november, kint vannak a mécsesek a boltokban és egyre hidegebb van. Sok tervszerűen készülő sportoló november 1-t határozza meg a következő évi felkészülés kezdetének. Szerencsés esetben ekkorra kipihenjük az idei verseny időszak fáradalmait feltöltődtünk fizikailag és mentálisan is, végig gondoltuk az elmúlt időszakot és elterveztük a jövőt. Egy szó, mint száz készen állunk az ALAPOZÁSra.

running-winter-time-cold-weather1

Read more

Beach chairs on the evening sea coast.

Lassan véget ér a futó és triatlon szezon, a nagy őszi maratonok lecsengésével beköszönt a nem pusztán hűvös, de kifejezetten hideg időjárás is, ami könyörtelenül jelzi, hogy véget ért egy időszak, egy felkészülési és verseny időszak, amelynek jutalma az éves nagy pihenés. Mert ugye mindenki tart egy ilyen 4-6 hetes laza periódust?

Beach chairs on the evening sea coast.

A pihenőidőszak

Read more

Szív

Az őszi hirtelen hőmérséklet csökkenéssel gyakran együtt járnak a felső légúti, meghűléses betegségek is. Ilyenkor jön a dilemma, hogy kimenjünk-e futni vagy sem? A következőkben ezt a témát járjuk körbe.

1157514009ab6_www.kepfeltoltes.hu_

Read more

Young lady running on a rural road

Talán a legkedvesebb évszak futás szempontjából az ősz. Az ember a nyári forróságban összeszedett formáját végre megfelelő hőmérsékletben tudja kiélvezni. Az őszi futóversenyek ezért is oly népszerűek és ezért is születhetnek nagy egyéni csúcsok. Friss a levegő, még sokszor süt a nap, de már nem úgy, hogy szakad rólunk a víz és porzik a szánk. Lekerül a hőség terhe a vállunkról, megindulnak a lábaink ezért talán ilyenkor annyit érdemes csak mondani, hogy ÉLVEZD és arasd le a fáradtságos munkád gyümölcsét vagy éppen MOST tűzz ki egy célt és indulj el!

ősz

Read more

health, medicine and charity concept - closeup of couple hands h

Engedjétek meg, hogy személyes élményeimmel kezdjem az írásomat! Sportpályafutásom, több, egymástól időben és lelkületében is markánsan elkülöníthető szakaszra osztható. Az első szakaszt nevezzük talán optimista, álmodozó szakasznak, amikor is egyértelmű és megingathatatlan célkitűzés motivált: triatlon világbajnok szerettem volna lenni az akkor még nem „olimpiai”, hanem nemes egyszerűséggel csak „rövidnek” nevezett távon. Ez a meglehetősen szerény és nem kevésbé realisztikus célkitűzés karakteresen meghatározta a napi edzésmunkát és a versenyzést is. Nem bántam éppen kesztyűs kézzel magammal, csaknem minden edzésen és minden versenyen a maximális intenzitású kezdés után kellett (volna) tovább fokozni a tempót. Szerencsére annyira meggondolatlan még sem voltam, hogy egész életemet a fentebb leírt megkérdőjelezhetetlenül nemes célnak rendeltem volna alá.

health, medicine and charity concept - closeup of couple hands h

Read more

Célba ér

Célba érA tisztes célba érkezésnél “magasztosabb” célt most nem tudtunk kitűzni. Ezért is rettenetesen meg kellet küzdenem. A százszázalékos felkészülés és egészségi állapot hiányát ez a hely igen keményen bünteti. Ezt “büntit” pedig én sem úsztam meg!
A konai célba érkezésen kívül a nap legnagyobb eseménye Kolos egy éves szülinapja! Pontosan a tavalyi Hawaii Ironman napján született! Szülinapját idén a pályán ünnepeltem. Igazán szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen gyönyörű kis kölyök szülei lehetünk. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik segítették őt és minket a születése előtt és közvetlenül utána azokban a nehéz időkben.

Vissza a versenyhez: A “Finisher” póló megszerzése mellett a legnagyszerűbb, legfelemelőbb dolog a TI TÁMOGATÁSOTOK volt. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyi szurkolóm van! Kimondhatatlanul jó érzés, hogy soha sem voltam egyedül, és igen nagy szükségem is volt tegnap arra az erőre, amelyet TI adtatok nekem! KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM!

Read more

Biciklis

Irány Horány Hawaii!

Nagyon szerencsés vagyok, mert sok triatlonversenyen vettem már részt életemben: világbajnokságokon, Európa-bajnokságokon, nemzetközi versenyeken, de az idei Ironman Austria Klagenfurtban életem legnagyobb versenyélménye volt! Mindenkinek szívből kívánom, hogy átélje mindazt, amit én csak magával ragadó totális triatlonélményként tudok definiálni!
Read more

Nem hagyott nyugodni a spuris sporttársaim idei Extrememan Velence versenyen elszenvedett defektjeinek fájdalmas emléke, ezért készítettem egy táblázatot, amely kiszámítja, hogy mennyivel is nő a kerékpár gumiabroncsának légnyomása a hőmérséklet változásának (emelkedésének) függvényében. Remélem, Boyle, Mariotte; Gay-Lussac és Charles sem forog a sírjában, hogy jelentős törvényeiken alapuló és az Avogadro-törvényt is figyelembe vevő egyetemes gáztörvényt ilyen hétköznapi balga halandóságra használtam… :)!
Read more

A legutóbbi írásból kiderült a súlyos titok! Idén megpróbálom a szinte lehetetlent: el szeretnék jutni a triatlonsport szentélyébe a Hawaii Ironman Világbajnokságra.

A kocka el van vetve: él a nevezésem az idei klagenfurti Ironman versenyre, ahol kvalifikálni szeretném magam a korosztályomban. Nem lesz könnyű kihívás!
Read more

Fantasztikusan izgalmasan alakult az 1991. évi – már akkor is hagyományosnak számító – szilveszteri agárdi Pezsgőfutás 14 km-es távja: Nem voltam rossz állapotban, tudtam, hogy jó iramot leszek képes futni, de a jó iram rendkívül változatos módon alakul ki, hiszen az végül is a pályán töltött idő és a megtett táv hányadosa. Én minden esetre egyenletes iramú gyors futást terveztem. „Homo proponit, deus disponit” – azaz ember tervez, isten végez.
Read more

Young lady running on a rural road

Kedves első bálozó maratonisták és mindazok, akik ott fognak sorakozni a NAGY NAPON, a NAGY ESEMÉNY rajtvonala mögött!

Október 13-án délelőtt fél tízkor a Hősök teréről elrajtol Magyarország legnagyobb presztízsű tömegfutó-versenyének, a Spar Budapest Maratonnak a mezőnye!
Sokan először vágnak neki a klasszikus távnak, sokak már hőstetteik számát gyarapítják! Ha a lerövidíteni nem is tudjuk számotokra a 42.195 méteres távot, a teljesítését megkönnyíteni azonban megpróbálnánk!
Read more

I:am nyitó előadás szept 14.én a Balatonman budapesti irodájában

Bizonyítványosztás

Vége az idei nyárnak, ami a legtöbb hazai triatlonistának az idei szezon végét is jelenti egyben. Szinte minden sporttársunk megkapta a felkészülési bizonyítványát a különböző versenyeken elért, vagy éppen el nem ért időeredmény és /vagy helyezés formájában.

Szakítsunk egy kis időt az objektív kiértékelésre is! A köve…tkező szezonra való felkészülés megkezdése előtt érdemes lenne megosztani egymással az idei edzéseken, versenyeken szerzett tapasztalatokat, és úgy neki vágni a következő szezonnak, hogy a felkészülés a tervezett erőpróbák valóban valamennyi kihívására korrekt választ adjon.

2013. szeptember 14-én tartunk egy triatlonszemináriumot, ahol meghívott versenyzők beszámolóit követően, megpróbáljuk együtt elemezni az idei szezon tanulságait és próbálunk megfejtést találni a leghatékonyabb felkészülés kihívására. Közösen garantáltan megalkotjuk a világcsúcsokhoz vezető edzések biztos receptjét, megtaláljuk a rák ellenszerét és megoldjuk végre a világbékét is, ezért mindenképpen számítunk MINDENKI megjelenésére!

A szeminárium nemcsak triatlonosoknak lesz hasznos, de bármely állóképességi versenyt teljesíteni kívánó sportoló számára útravalóval és útmutatóval szolgálhat! Előttünk áll még az idei futószezon nagy része! Az őszi félmaratonok, esetleg maratonok teljesítéséhez is biztosan kiválóan hasznosítható tanulságokkal szolgál a szeminárium.

Az előadás helyszíne: Maratonman futóbolt és frissítőpont Budapest, XIII. kerület Dráva utca 1-13. ( Amennyiben autóval érkezel őrzött parkolót találsz az üzlettel szemben 100 ft / óradíj ellenében )

Időpont : 2014 szeptember 14 . 14.00

Kérünk részvételi szándékodat mailben jelezd a balatonman1@gmail.com mail címen mert 50 főt tudunk fogadni.

Belépődíj nincs , viszont egy kávéra , capuccinóra a vendégünk vagy …

Jó egészséget, sérülésmentes felkészülést!

Gábor

Sportpályafutás

Meglehetősen sikeres volt az első ironman kérdezz- felelek, több mint két és fél órán keresztül záporoztak a jobbnál jobb kérdések.

A Sporthírügynökségnek köszönhetően íme a felvétel a beszélgetésről.

Folyt. köv.

Kedves Barátaink, Sporttársaink!

Egyre több megkeresés érkezik hozzánk, hogy beszéljük át a hosszú távú versenyek frissítési elveit és gyakorlatát együtt, illetve felkészülési tanácsokért is egyre többen fordultok hozzánk!

Ezt mindenekelőtt nagyon köszönjük, a bizalmatok igazán megtisztelő!
Read more