Talán a legkedvesebb évszak futás szempontjából az ősz. Az ember a nyári forróságban összeszedett formáját végre megfelelő hőmérsékletben tudja kiélvezni. Az őszi futóversenyek ezért is oly népszerűek és ezért is születhetnek nagy egyéni csúcsok. Friss a levegő, még sokszor süt a nap, de már nem úgy, hogy szakad rólunk a víz és porzik a szánk. Lekerül a hőség terhe a vállunkról, megindulnak a lábaink ezért talán ilyenkor annyit érdemes csak mondani, hogy ÉLVEZD és arasd le a fáradtságos munkád gyümölcsét vagy éppen MOST tűzz ki egy célt és indulj el!

ősz

A hirtelen hőmérsékletesés, ami a szeptember jellemzője a futóruházat átgondolására sarkallhat mindenkit. Figyeljünk rá, hogy ha például munkából megyünk futni, akkor este öt, hat, hét óra környékén már lehet, hogy szükség van egy vékony hosszú ujjú felsőre ezért reggel az induláskor ne csak egy rövid pólót és futónadrágot dobjunk be a táskába. Hosszú alsó szeptemberben még ritkán kell, de 15 fok alatt már az is növelheti a komfort érzetet. Futás közben akár már az eső is eleredhet, amely ellen jó védekezés egy baseball sapka.

Az elkövetkezendő pár hetet használjuk ki, mert legközelebb tavasszal érezhetjük magunkat ilyen jól futás közben (kevés ruha, megfelelő hőmérséklet).

iam#szeretemazéletem

SportingSmart#Doitright

Spuri#SC